Iedereen beschermd?

De Vlaamse regering heeft de regels veranderd voor de Vlaamse sociale bescherming
en dat is geen goed nieuws

IEDEREEN BESCHERMD?

Stel. Je betaalt elk jaar voor je brandverzekering. Na 9 jaar word je slachtoffer van een brand. Je krijgt de boodschap dat ze niet komen blussen omdat je nog geen tien jaar wettelijk in België verblijft.

Dit is zo ongeveer wat er nu gebeurt met de Vlaamse sociale bescherming (VSB). Olivia is 26 jaar oud. Sarah is 23 jaar. Olivia heeft 9 jaar geleden de moeilijke weg afgelegd om verblijfspapieren te krijgen. Ze betaalt de volle pot voor de VSB. Sarah betaalt dit nog niet. Toch geniet Sarah al bescherming als er haar iets overkomt en Olivia niet. Dit is het gevolg van een nieuw decreet van de Vlaamse regering.

Onrechtvaardig toch? Dat vonden wij, de “Iedereen beschermd”-coalitie van 19 middenveldorganisaties, ook. We stapten naar het Grondwettelijk Hof om dit aan te vechten. Maar we hebben jouw hulp nodig. Een juridische procedure kost geld. Help jij ons dit te vernietigen? 

“Dit kan je toch niet maken. Als je nu kijkt naar bijvoorbeeld Oekraïne: dat is ook geen EU-land. De mensen die nu daaruit vluchten zouden dus 10 jaar moeten wachten voor ze recht hebben op een zorgbudget. Ik begrijp niet dat de overheid geen zorg wil dragen voor mensen in nood.” Myriam

Steun deze actie!